Bir sofraya oturduğumuzda yemekler önümüze gelir. Peki, hangisi sağlıklı bizler için? Sağlıklı beslenme aslında birçoğumuzun bilmediği, yanlış yorumladığı ayrıntılarıyla öne çıkan bir konudur. Hangimiz sağlıklı besleniyoruz ki? İllaki bir yerlerden bir şeyler kaçırıyoruz. Peki, bu sağlıklı beslenme yolları nelerdir acaba?
Yağdan kaçın
Sağlıklı beslenmek istiyorsak öncelikle yağlı yemeklere veda etmemiz gerekir. Yağlı yenilen bir yiyeceği vücudun sindirmesi çok zordur. Şu anda vücudumuzu yoruyoruz. Ne yapmalıyız? Yağlı yemekler yerine haşlanmış yemekler tercih edilmeli ve vücudumuzun nasıl sağlıklı kaldığı görülecektir.
Beyaz
Un, tuz, şeker bilinen beyazlar bunlardır. Vücudumuzu bu 3’lüden ne kadar uzak tutarsak o kadar hastalıklara yakalanma riskimizi azaltmış sağlıklı vücuda ulaştırmış oluruz.
Öğünler
Öğünleri azaltıp çok yemek bünyemizi hantallaştırır. Öğünler artıralım ve az; yeteri kadar yiyelim.
Zararlı içecekler
Yemeğin yanında asitli içecekler ( kola, gazoz, bira gibi ) içmek mideyi rahatsız eder. Bunlardan uzak durmak sağlıklı yaşamımızın bir gereğidir.
Tatlı
Tatlıyı artık hayatımızdan kesemiyoruz. Gerek çikolata, bisküvi gerekse yemek sonrası gelenler. Elimizden geldiğince tatlıya dikkat edelim. Ama yenilecekse az bir miktar bol su ile tüketilmelidir.
Su
Hayatımızın vazgeçilemez parçası su ile sağlıklı yaşam ayaklarımıza gelir. Günlük en az 2 litre su içmek vücudumuzun gerekli ön şartıdır.
Acı
Yemeklere acı döktüğümüzde mideyi de düşünmek gerek. Sağlıklı bir beslenme istiyorsak acıyı da hayatımızdan atmamız gerek.
Yavaş
Bir diğer önemli unsur ise sağlıklı bir vücut için ağzımıza aldığımız lokmalar yeterince çiğnenmeli; bir anda hızlı bir şekilde yenmemelidir.